Besök oss gärna
på Facebook
 
Back 

Jubileer

Minimera

Pazyryk firade 25-årsjubileum under 2010.

När föreningen fyllde både 10 och 20 år utökades ordinarie program med en utställning som en särskild jubileumsaktivitet.

25-årsjubileet innebar däremot ingen egen utställning. Istället satsade föreningens styrelse på att en arbetsgrupp förberedde ett kvalitativt program utspritt över hela året med en absolut höjdpunkt bestående av resan till Östersund och museet Jamtli den 5-8 augusti och utställningen Vikingavävar. Utställningen var unik – och mycket uppskattad – med sina 1000-åriga välbevarade textilier som huvudattraktion.

En planerad resa till Göteborg och den kaukasutställning som Akrep visade där under senare delen av hösten fick däremot ställas in beroende på för lågt intresse.

Årets program innehöll som vanligt två Show &Tell men båda av ovanligt slag. Föreningens initiativtagare Peter Willborg inbjöd till den första upplagan, med textilier som ibland var rikigt knepiga att attribuera, från hans rikhaltiga lager och Olle Nessle, textil allroundsamlare, bidrag till att nästa S &T, höstupplagan, var lika intressant. Olle hade packat sina väskor fulla med ett stort antal udda textilier från hela världen – inte lätt att gissa rätt på dem!

Föreläsningar har styrelsen också satsat på; Lena Nessle, textil- och färgexpert, Sonny Berntsson, auktoritet på anatoliska mattor och Shokrat Kadyrov, turkmenistankännare.

Grundkurs i mattkunskap, mattlagningskurs, auktionsvisningar samt under året pågående studiecirklar har både breddat och fördjupat programmet. Årsavslutningen hos Galleri Frendberg som nog innebar rekord i deltagarantal hade ett särskilt uppskattat inslag; det lottades ut fyra trevliga baluchmattor för en struntsumma per lott!

Deltagarantalet har genomsnittligt varit högt och styrelsen har vid de olika aktiviteterna bjudit på/subventionerat något ät- och drickbart som en positiv markering av jubileumsåret.
.
Kategori: Jubileer
Hem   |   Om Pazyryk   |   Program   |   Kurser   |   Dokument   |   Bildgalleri   |   Länkar   |   Kontakt
Copyright 2024 Orientmattsällskapet Pazyryk